Zamieszczone przez przemek88
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Witam panowie potrzebuje kilka informacji
1. To jakiś fajny szampon z woskiem jaki polecacie używałem Venole tak się nazywał chyba ale nie mogę nigdzie go teraz dostać i gdzie mogę dostać fajna gąbkę do mycia auta .
2. Środek do czyszczenia skory i do czyszczenia materiału na siedzeniach .
dzięki z góry i pozdrawiamhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashSłupek od strony kierowcy mam zniszczony od puszczania pasa bezwładnie na niego przy odpinaniu, można coś na to zaradzić?
Zamieszczone przez demmsiKupic plastik na allegro :P
Co do kosmetyków 'Moje Auto' to środek na owady też daje rade... Ale po nim cały nałożony wosk w miejscu aplikacji idzie się dymać... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Karql, rozwiń temat z opalarkąOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
looker, chciałem od razu, ale wczoraj nie mogłem znaleźć tego tematu:
Tu jeszcze jakiś filmik: http://www.youtube.com/watch?v=fpyl5Bo7zuE a resztę szukać
Komentarz
-
-
Łeee - logować się trzeba... :?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Co robiłem źle?
Wczoraj użyłem nabytych kosmetyków.
303 Aerospace Protectant - plastyki zewnatrz
Poorboys Natural Look - plastyki wewnatrz
Bilt Hamber Medium - glinka
Dodo Juice Lime Prime - cleaner
Poorboy's World Natty's Paste Wax Blue 236 ml - wosk
- Mycie karcherem x2 (szampon + płukanie), niestety z pochmurnego dnia zrobiło się słonecznie i szybko wysychała woda, zostawały krople na karoserii oraz na szybach, ciężko było mi je zmyć
- zmyłem smołę rozpuszczalnikiem
- glinka, lakier traktowałem zraszaczem i całą karoserie, nie za bardzo była brudna ta glinka, może coś źle robiłem...
- potem Cleaner, w sumie przejechałem całe auto, ale nie zauważyłem jakiejś piorunującej zmiany
- no i na koniec wosk, w porównaniu do Turtle WAX płynnego którego używałem wcześniej, to Poorboy's World Natty's Paste Wax Blue nakładałem okrągłą mikrofibrą poczekałem aż przeschnie i auto całe nie było pokryte mgiełką, jak w przypadku Turtle Wax... za mało czy źle nałożony
Środek do plastyków wewnętrznych i zewnętrznych, całkiem fajne
Na szybach masakryczne smugi, nie mogłem tego domyć, myłem dwa razy jakimś środkiem do szyb, co polecacie, może jakieś domowe sposoby?
Doradźcie jakąś porządną gąbkę, aktywny szampon i aplikator dla wosku, bo resztę to chyba można zwykłą mikrofibrą robić?
Komentarz
-
-
a ja tak na szybko chciałem zapytać, co stosujecie do czyszczenia kiery skórzanej, ręcznego oraz drązka zmiany biegów(u mnie DSG ale to chyba nie ma różnicy)? czy używać do tego srodką to tapicerki skórzanej czy moze lepiej tego do czyszczenia kokpitu?
moze gdzies odpowiedz juz byla ale za czytanie tego topicu zabrałem się dopiero dziś a ma prawie 240 stron a ja przejrzałem dopiero 15. moze któryś z kolegów podrzuci coś na szybkoOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Pochwalę się wiosennym detailingiem Clio II żony.
Clio umyte zostało szmponem Gold Class. Następnie wyglinkowane. Korekta ręczna lakieru zrobiona za pomocą Ultimate Compoud od Megsa. na to położony został pre-wax Zymola HD Cleanse, a efekt zabezpiecza wosk Zymol Carbon.
Plastiki zewnętrzne zostały odrzywione Trim Detailerem od Megsa, a szyby wyczyszczone glinką i NTX glass cleaner od Megsa.
Nowe felgi przed załozeniem zostały wyglinkowane. Położony na nich został pre-wax Swisswaxa Cleaner fluid a całość zabezpieczona, chyba najlepszym dostępnym na rynku, woskiem do felg czyli Autobahn od Swisswax. Na oponach połozony jest dressing od Megsa.
Oto efekt:
No i na koniec ....
Clio w dniu zakupu:
i stan w chwili obecnej:
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigKorekta ręczna lakieru zrobiona za pomocą Ultimate Compoud od Megsa
Zamieszczone przez BigNowe felgi przed załozeniem zostały wyglinkowane.
A ogólnie autko ładne :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rufus295Ile robiłeś, czym i czy jakiś efekt współmierny jest?
Zamieszczone przez rufus295Znaczy się nowe ze sklepu glinkowałeś?
Zamieszczone przez rufus295A ogólnie autko ładneCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz